Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżyny w słoiku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Przetwory z jeżyn, idealne na jesienno-zimowe wieczory.

Składniki:

jeżyny 1 kilogram
cukier 1 kilogram
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyny w słoiku

Jeżyny oczyszczamy. Napełniamy nimi słoiki litrowy do polowy. Zasypujemy cukrem. I znów napełniamy i zasypujemy cukrem( aby puścił sok). Wkładamy do garnka. Pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak