Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżynowa owsianka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jeżyny 4 łyżki
mleko 1 szklanka
płatki owsiane błyskawiczne 6 łyżek
Dodatki: 1 łyżka musli (dowolnego)
miód opcjonalnie 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżynowa owsianka

Szklankę mleka gotujemy w garnuszku z grubszym dnem, dodajemy płatki owsiane. Gotujemy na małym ogniu mieszając, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Jeśli lubimy słodszą owsiankę możemy dodać do mleka 1 łyżeczkę miodu.

Na dno pucharka układamy 3 łyżki jeżyn. Następnie łyżką wykładamy naszą owsiankę. Na wierzch wysypujemy łyżkę musli. Na koniec znów układamy jeżyny.

Podajemy od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JulkaTomeczek 01.07.2017 23:35
Pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak