Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżyki z mięsa mielonego, marchewki i ryżu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
marchewka duża 1 szt
ryż 1 szkl
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia
woda 2 szkl
cebula biała 1 szt
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyki z mięsa mielonego, marchewki i ryżu

W misce wymieszać mięso z ryżem, startą na tarce o dużych oczkach marchewką,cebulą pokrojoną w drobna kosteczkę, solą i pieprzem. Uformować małe kotleciki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Do rondelka wlać wodę i dodać kostkę bulionową, a następnie przekładać podsmażone kotleciki i dusić na wolnym ogniu ok 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 07.11.2013 00:49
ciekawy obiadek , lubię
ppaulina 23.09.2013 15:12
ciekawe mięsko
Megg 22.09.2013 17:11
smaczny obiadek
kokoszka
kokoszka 22.09.2013 16:32
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak