Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżyki mięsno-ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula
sól
pieprz
śmietana 100 g
mąka pszenna 50 g
olej 50 g
zielenina
natka pietruszki
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyki mięsno-ryżowe

Do ugotowanego ryżu dodać surowe mielone mięso i wymieszać. Cebulę posiekać i dodać do masy mięsno-ryżowej. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Uformować z masy niewielkie kulki i obtoczyć w mące, podsmażyć na oleju. Umieścić w naczyniu żaroodpornym, zalać niewielką ilością bulionu mięsnego z kostki lub przegotowaną wodą, przykryć i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na około 20 minut. Przed podaniem udekorować gałązkami natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak