Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżyk Jurek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 1 szt
winogrona 1 kiść
truskawki świeże 7 szt
oliwki czarne 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
wykałaczki 40 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyk Jurek

Owoce myjemy. Obieramy ze skórki ok. 1/3 gruszki zaczynając od ogonka, po wcześniejszym zaznaczeniu nożem dookoła gruszki terenu na pyszczek jeża. Wykałaczką robimy otwory na oczy, wkładamy w nie ziarenka ziela angielskiego (lub goździki). Ogonek po ewentualnym skróceniu ozdabiamy oliwką.
Owoce winogron przebijamy wykałaczką i umieszczamy je na nieobranej części gruszki, tworząc kolce na których będziemy umieszczać ładunek Jeżyka - świeże truskawki, lub inne owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 18.02.2013 14:28
swietny pomysl!
apetytnawiecej 09.02.2013 20:17
żeby nie powiedzieć Szybki;)
Beata61 09.02.2013 20:14
wesoły Jurek ;)
apetytnawiecej 09.02.2013 19:57
to taki szybki, wesoły deser:)
adelajda 09.02.2013 19:42
super !
[email protected] 09.02.2013 19:41
fajny zrobie na pewno
zielonamorelka 09.02.2013 19:24
hehe moj tata-jurek powiedzial ze jutro kupi owoce i mam zrobic takiego jezyka na deser hih

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak