Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyk
Kroki postępowania
(Ciemny biszkopt powstał dzięki dodaniu kakao do ciasta)
Jeżyka trzymamy w lodówce :)
SMACZNEGO :)
biszkopt jasny | 1 sztuka |
biszkopt ciemny | 1 sztuka |
śmietana 30% | 500 ml |
kakao | do smaku |
śmietan fix | 1 opakowanie |
migdały | 70-80 gram |
cytryna | 1/2 sztuki |
cukier | 2 łyżki |
brandy | 2 łyżki |
woda | 1 szklanka |
dżem porzeczkowy | 3-4 łyżki |
czekolada gorzka | 4-5 kostek |
cukier puder | 4-5 łyżki |
rodzynki | 3 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: