Jeżowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • mak

    1 szklanka
  • cukier puder

    1 szklanka
  • masło roztopione

    0,5 szklanki
  • kasza manna

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    15 g
  • aromat migdałowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem pudrem na sztywna pianę. Gdy ubite dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mak, aromat, kasze mannę. Pod koniec roztopione, przestudzone masło. Delikatnie wymieszać, wylać ciasto do wysmarowanej formy i piec w temp. 170 stopni około 35 minut. po wystudzeniu przełożyć masą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mela25 14.11.2013 09:40
pyszne ciasto
IlonaAlbertos 24.08.2013 12:35
Fajnie wygląda. Na pewno wypróbuję.
Iwusia 28.03.2013 23:19
pysznie się zapowiada to ciasto
Motorek 08.03.2012 09:51
super
olkaaa 02.03.2012 08:27
muszę spróbować
Monika193 04.01.2012 17:06
super
aleksa123 31.08.2011 14:22
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat