Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JEŻ

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 4-5 paczki
margaryna 1,5 kostki
żółtko jajek 3
cukier 1 szklanka
mleko 1 szklanka
mąka 1 łyżka
kakao do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: JEŻ

Z mleka,cukru i mąki ugotować masę i wystudzić.Margarynę utrzeć z żółtkami,dodać ugotowaną i wystudzoną masę.Całość dokładnie wymieszać i podzielić na 2 równe części.Do jednej dodać pokruszone herbatniki,wymieszać i ułożyć na półmisku w kształcie jeża.Drugą część masy wyłożyć na masę z herbatnikami.Posypać kakao,kolce zrobić z ryżu,zrobić oczka i nos .Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 23.02.2012 20:07
fajne
barbara11561 12.10.2011 11:22
śliczny
Krystyna32 12.08.2011 03:13
super sprawa
marchewka 10.08.2011 22:48
fajny jeżyk, moja mama takiego robiła jak byłam mała - cudnie to wspominam
dorotka0000025 03.08.2011 23:41
ale super
dorotka0000025 03.08.2011 23:41
ale super
magical66 26.07.2011 23:09
fajny ten jeż
eli82 28.05.2011 13:49
rewelacja !!
eli82 28.05.2011 13:49
rewelacja !!
owca441 05.04.2011 17:35
no prawie jak żywy
ana00 01.04.2011 19:49
świetny :)
agata1722
agata1722 01.04.2011 00:16
ładnie wyszedł takie ma miłe spojrzenie:)
Angelika10 13.03.2011 00:29
Rewelacja ;)
MAR3STA 25.02.2011 12:01
pyszny jeżyk;)
teresa18 31.01.2011 17:07
śliczny ten jeżyk
eduszo
eduszo 30.01.2011 20:34
No super,musze to zrobić.Oczywiście mój głos za.
Dorota59 23.01.2011 16:30
wygląda super-radocha dla dzieciaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak