Jesiotr w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jesiotr

    1,2 kg
  • sok z kwaszonych ogórków

    2 l
  • masło

    100 g
  • cytryna

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sos

  • koperek

    5 łyżek [usiekany]
  • masło

    100 g
  • mąka

    150 g
  • śmietana

    100 g
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników sporządzić sos,jesiotra oczyścić,wyfiletować pokroić na kawałki i ugotować w soku z kwaszonych ogórków,następnie sosem zalać ostudzonego jesiotra i przyozdobić plastrami cytryny i natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat