Jesiotr w panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jesiotr

    1/2
  • cytryna

    1/2
  • sól

  • pieprz

  • mąka

  • jajko

    2
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • masło

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jesiotr w panierce foto
Rybę dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Skrapiamy sokiem z świeżo wyciśniętej cytryny, solimy, pieprzymy, oprószamy czosnkiem i odstawiamy na 1/2 godziny.
Krok 2 - Jesiotr w panierce foto
Przygotowaną rybę obtaczamy w mące, w roztrzepanym jajku.
Krok 3 - Jesiotr w panierce foto
A na końcu w bułce tartej.
Krok 4 - Jesiotr w panierce foto
Na patelni roztapiamy masło i dajemy rybę. Smażymy na wolnym ogniu ze wszystkich stron, ponieważ rybka jest grubsza i żeby nie była w środku surowa.
Krok 5 - Jesiotr w panierce foto
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 28.01.2014 21:41
też bym zjadła taką rybkę:)
IZABELA29 22.05.2013 08:30
taką rybkę bym skosztowała.
ben-ka 21.05.2013 09:43
smakowita rybka.
Wafelek2601 12.02.2013 09:40
Pyszna rybka
ao_12 12.02.2013 07:10
ja jeszcze nie miałam okazji jeść jesiotra, czas spróbować
pajbek 24.01.2013 22:27
Pyszna rybka :-)
Rafał10 24.01.2013 09:07
mmm ale dawno nie jadłam jesiotra... Wręcz go uwielbiam :)
mewilla 23.01.2013 21:15
mniam
caffee_tea 23.01.2013 21:08
smaczne
Łukasz15 23.01.2013 20:52
Bardzo lubię jesiotra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat