Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesiotr w panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jesiotr 1/2
cytryna 1/2
sól
pieprz
mąka
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jesiotr w panierce

Kroki postępowania

1
Rybę dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Skrapiamy sokiem z świeżo wyciśniętej cytryny, solimy, pieprzymy, oprószamy czosnkiem i odstawiamy na 1/2 godziny.
Krok 1 - Jesiotr w panierce foto
2
Przygotowaną rybę obtaczamy w mące, w roztrzepanym jajku.
Krok 2 - Jesiotr w panierce foto
3
A na końcu w bułce tartej.
Krok 3 - Jesiotr w panierce foto
4
Na patelni roztapiamy masło i dajemy rybę. Smażymy na wolnym ogniu ze wszystkich stron, ponieważ rybka jest grubsza i żeby nie była w środku surowa.
Krok 4 - Jesiotr w panierce foto
5
Smacznego
Krok 5 - Jesiotr w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 28.01.2014 21:41
też bym zjadła taką rybkę:)
IZABELA29 22.05.2013 08:30
taką rybkę bym skosztowała.
ben-ka 21.05.2013 09:43
smakowita rybka.
Wafelek2601 12.02.2013 09:40
Pyszna rybka
ao_12 12.02.2013 07:10
ja jeszcze nie miałam okazji jeść jesiotra, czas spróbować
pajbek 24.01.2013 22:27
Pyszna rybka :-)
Rafał10 24.01.2013 09:07
mmm ale dawno nie jadłam jesiotra... Wręcz go uwielbiam :)
mewilla 23.01.2013 21:15
mniam
caffee_tea 23.01.2013 21:08
smaczne
Łukasz15 23.01.2013 20:52
Bardzo lubię jesiotra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak