Jesiotr smażony a la bryzol

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jesiotr

    1 kg
  • mąka

    150 g
  • olej

    100 g
  • masło

    100 g
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jesiotra oczyścić,zdjąć skórę ,wyfiletować,pokroić w plastry i lekko rozbić tłuczkiem,uformować okrągłe płaskie kotlety,osolić,dodać pieprz,obtoczyć w mące i usmażyć na oleju,pod koniec smażenia dodać masło,przykryć patelnię na 5 minut,podawać z frytkami i pieczarkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat