Jesiotr pieczony na rożnie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jesiotr

    1
  • masło (łyżeczka)

    5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawał oparzonego, oczyszczonego z skóry i posolonego jesiotra skropić mocno octem i naszpikować masłem z koprem. Niech tak postoi godzinę, potem włożyć na rożen lub przywiązać szpagatem do rożna i piec na mocnym ogniu, polewając początkowo masłem na wpół z octem, a na ostatku kwaśną smietaną. Gdy się zacznie rumienić- obsypać mąką. Zrumienić sos, ściekający na patelnię, przecedzić, zagotować aby trochę śmietana zgęstniała i podać z sałatą :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 22.08.2011 23:50
Lubię wszystkie dania rybne :)
Smakosz6 19.08.2011 12:58
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
pioge7 24.12.2010 10:56
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat