Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
1,5 szklanki -
masło
15 dag -
cukier
3 łyżki -
żółtko jajek
1 sztuka -
śmietana 18 proc
1 łyżka
Masa
-
twaróg
60 dag -
cukier
1/2 szklanki -
cukier waniliowy
16 g -
mleko w proszku
1 szklanka -
mleko 2%
1 szklanka -
jajko
4 sztuki -
budyń śmietankowy
1 torebka
Mus jabłkowy
-
jabłka
70 dag -
galaretka cytrynowa
1 torebka -
woda
2-3 łyżki -
cynamon Prymat
szczypta
Dekoracja
-
bita śmietana
-
kolorowa posypka
Przepis i sposób przygotowania Jesienny sernik z mlekiem w proszku
Kroki postępowania





Komentarze (8)