Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienny krupnik na podrobach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza 1/2 szklanka
marchewka 2
pietruszka 1
cebula 2
seler 1/2
ziemniak 4
śmietana 1/2 szklanka
masło 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
orzech włoski 8
natka pietruszki 1
sól do smaku
pieprz do smaku
serce kurze 20 dag
żołądek kurzy 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny krupnik na podrobach

Kurze serduszka starannie oczyścić z tłuszczu, a żołądki pokroić na kawałki. Cebule pokroić na kawałki i usmażyć na maśle roślinnym. Do garnka wlać 1,5 litra zimnej wody, posolić wrzucić podroby i zagotować. Dodać opłukaną kaszę, cebulę i gotować 50 minut na małym ogniu pod przykryciem. Obrane warzywa pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a ziemniaki pokroić w większą kostkę. Orzechy sparzyć i obrać ze skórki, posiekać. Gdy kasza i podroby będą prawie miękkie, wrzucić do zupy warzywa, ziemniaki, orzechy i gotować jeszcze 10 minut. Na koniec zabielić śmietaną, doprawić do smaku pieprzem, solą i maggi. Już w wazie lub na talerzach posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak