Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienny jabłecznik

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 200 gr
mąka pszenna 2,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 0,5 szkl
jajko 2 szt
sól szczypta
esencja waniliowa 2 łyżeczki
cukier 0,5 szkl
cynamon 3 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jabłka 1 obrane

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny jabłecznik

Kroki postępowania

1
Mąkę,proszek,cukier,jajka,sól,esencję i margarynę zagnieść na jednolite ciasto.Odłożyć kawałek na liście.Ciastem wyłożyć dno wysmarowanej tortownicy i nakłuć widelcem.Włożyć na pół godziny do lodówki.
Krok 1 - Jesienny jabłecznik foto
2
Masa jabłkowa;jabłka zetrzeć na tarce dużych oczkach dodać cukier ,cynamon i wymieszać.
Krok 2 - Jesienny jabłecznik foto
3
Po wyjęciu na ciasto wysypać bułkę tartą,rozłożyć jabłka i udekorować kolorowymi listkami.
Odłożone ciasto zabarwić barwnikami i wyciąć listki za pomocą foremek.
Krok 3 - Jesienny jabłecznik foto
4
Piec w 170 st około 50 min.
Krok 4 - Jesienny jabłecznik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 30.10.2013 07:29
wygląda przepysznie
[email protected] 16.03.2013 03:54
poproszę coś na wiosnę:)
barbara11561 04.02.2013 11:35
bardzo pyszne:)
MAR3STA 08.11.2012 10:59
smaczniutki, a te listeczki zarąbiste
rjustysia 31.10.2012 20:39
Ależ piękna dekoracja!
Bernadeta1 31.10.2012 13:25
wygląda zachęcająco i smacznie
Krystyna32 24.10.2012 09:12
pycha
ben-ka 10.10.2012 10:59
Jakie pomysłowe ozdoby! brawo!
anemon 03.10.2012 08:23
Piękne, jesienne ciasto.
motylwe 01.10.2012 16:57
apetyczny,pycha
Poison1988 01.10.2012 11:44
Smacznie i pięknie :) Super przepis :)
alaaa 30.09.2012 21:26
jeszcze zostało,więc zapraszam
Beatris 30.09.2012 21:20
Poproszę kawałeczek. Lubię jabłeczniki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak