Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą

2.0
(7)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe od szynki 1 kilogram
cebula szalotka 4 sztuki
czosnek 3-4 ząbki
papryka 2 sztuki
papryczka chili 1/2 sztuki
fasola Jaś 1 szklanka
dynia 40 dag
marchewka 1 sztuka
przecier pomidorowy 1 szklanka
bulion warzywny 3-4 szklanki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarenka
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat do smaku
natka pietruszki do posypania

Porada

Najlepsze co można zrobić w chłodny deszczowy dzień to zaszyć się w kuchni i gotować . Na grządkach i starganach dumnie pyszni się dynia. To znak ze jesień rozgościła się na dobre.Zatem zachęcam do zrobienia tego pysznego gulaszu.

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą

Kroki postępowania

1

Fasolę Jaś namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie, ugotować prawie do miękkości, odcedzić. Mięso umyć, pokroić w grubszą kostkę, obrane szalotki pokroić na ćwiartki, czosnek przecisnąć przez praskę. W garnku rozgrzać olej, dodać mięso, cebulę i czosnek. Doprawić przyprawą do mięs, dodać liść laurowy i przesmażyć pod przykryciem 10 minut, następnie dodać resztę przypraw, lekko posolić do smaku.

Krok 1 - Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą foto
2

Wlać bulion i gotować około 1 godziny.

Krok 2 - Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą foto
3

Do podduszonego mięsa dodać pokrojoną w grubą kostkę dynię bez skóry i pestek, paprykę - bez chili, osączoną ugotowaną fasolę, wlać przecier pomidorowy i gotować około 30 minut.

Krok 3 - Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą foto
4

Doprawić do smaku wg uznania, dodać pokrojoną chili jeśli ktoś lubi ostre! Jeśli nie to tylko posypać gulasz natką i podawać. Doskonale smakuje z pieczywem. Smacznego!

Krok 4 - Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 25.09.2016 22:37
wspaniały ten gulasz
wyattearp 25.09.2016 20:16
Super jedzonko
kd045 25.09.2016 19:44
super danie ;]
ania2610 25.09.2016 16:14
lubię takie potrawki, pycha!
cukiereczek 25.09.2016 15:36
jednogarnkowe danie pełne smaków
Wiktoria29 25.09.2016 14:50
bardzo fajny
anka1988 25.09.2016 14:48
smaczny obiadek jednogarnkowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak