Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe od szynki

    1 kilogram
  • cebula szalotka

    4 sztuki
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • papryka

    2 sztuki
  • papryczka chili

    1/2 sztuki
  • fasola Jaś

    1 szklanka
  • dynia

    40 dag
  • marchewka

    1 sztuka
  • przecier pomidorowy

    1 szklanka
  • bulion warzywny

    3-4 szklanki
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Przyprawa do mięs Prymat

    1 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3-4 sztuki
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    4 ziarenka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 sztuki
  • Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat

    do smaku
  • natka pietruszki

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą foto

Fasolę Jaś namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie, ugotować prawie do miękkości, odcedzić. Mięso umyć, pokroić w grubszą kostkę, obrane szalotki pokroić na ćwiartki, czosnek przecisnąć przez praskę. W garnku rozgrzać olej, dodać mięso, cebulę i czosnek. Doprawić przyprawą do mięs, dodać liść laurowy i przesmażyć pod przykryciem 10 minut, następnie dodać resztę przypraw, lekko posolić do smaku.

Krok 2 - Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą foto

Wlać bulion i gotować około 1 godziny.

Krok 3 - Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą foto

Do podduszonego mięsa dodać pokrojoną w grubą kostkę dynię bez skóry i pestek, paprykę - bez chili, osączoną ugotowaną fasolę, wlać przecier pomidorowy i gotować około 30 minut.

Krok 4 - Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą foto

Doprawić do smaku wg uznania, dodać pokrojoną chili jeśli ktoś lubi ostre! Jeśli nie to tylko posypać gulasz natką i podawać. Doskonale smakuje z pieczywem. Smacznego!

2milutka
Najlepsze co można zrobić w chłodny deszczowy dzień to zaszyć się w kuchni i gotować . Na grządkach i starganach dumnie pyszni się dynia. To znak ze jesień rozgościła się na dobre.Zatem zachęcam do zrobienia tego pysznego gulaszu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 25.09.2016 22:37
wspaniały ten gulasz
wyattearp 25.09.2016 20:16
Super jedzonko
kd045 25.09.2016 19:44
super danie ;]
ania2610 25.09.2016 16:14
lubię takie potrawki, pycha!
cukiereczek 25.09.2016 15:36
jednogarnkowe danie pełne smaków
Wiktoria29 25.09.2016 14:50
bardzo fajny
anka1988 25.09.2016 14:48
smaczny obiadek jednogarnkowy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat