jesienne leczo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

  • boczek

  • kiełbasa

  • pomidor

  • czosnek

  • sól

  • papryka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - jesienne leczo foto
Cukinię kroimy w kostkę.
Krok 2 - jesienne leczo foto
Czosnek kroimy w plasterki.
Krok 3 - jesienne leczo foto
Oliwę podgrzewamy w garnku i dodajemy do niej czosnek.
Gdy czosnek jest miękki dodajemy cukinię, solimy i dusimy.
Krok 4 - jesienne leczo foto
Boczek i kiełbaskę kroimy, podsmażamy na patelni i dodajemy do garnka.
Krok 5 - jesienne leczo foto
Gdy cukinia jest już w miarę miękka dodajemy pokrojonego pomidora i paprykę.
Krok 6 - jesienne leczo foto
Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy piepszem i solą.
Podajemy gorące, gdy składniki są już miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 15.04.2013 07:52
na pewno pyszne
matesko 07.11.2012 09:12
smaczne
Megi 13.09.2012 09:23
pychotka obiadowa;)
Iwusia 20.01.2012 22:55
wspaniała propozycja
Tatli 19.01.2012 13:38
o jejku, jak ja je uwielbiam. zjadłabym :)
BernadettaP 23.12.2011 14:35
smaczne :)
gosia561 18.12.2011 12:44
mniam
Mariusz10 25.09.2011 22:47
mniam
Rybciia 25.09.2011 10:30
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat