Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienne kotlety schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40g
tłuszcz do smażenia
grzyby suszone 10g
cebula biała 50g
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól, pieprz
kminek
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienne kotlety schabowe

odmiesa odciac kosci(pozostawiajac resztki kości zebrowych) pokrajac na porcje, lekko rozbic tluczkiem, uformowac małe owalne kotlety. posypac przyprawami i maka po czym zarumienic z obu stron, potem dosmazyc z obu stron po kilka minut.
Grzyby umyć, nnamoczyc, posiekac i ugotowac. Cebule obrac, oplukac, drobno skroic wymieszac z 2 lyzkami maki, lekko zarumienic polaczyc z maka i grzybami, chwile pogotowac i doprawic do smaku, ulozyc na kotletach i wszystko razem zawinąć w naleśniki. Nastepnie nalesniki panierowac w mace-jajku-bulce. Smazyc na mocno rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 21.03.2011 08:19
smacznosc...
iwa643 13.01.2011 07:11
fajny przepis
anya_86 02.12.2010 17:56
dobre:)
Zoso 03.10.2010 11:27
Akurat mamy jesień więc warto sprawdzić ten przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak