Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienne faszerowane papryki Zewy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

farsz

dynia 300 g
kurki blanszowane 200 g
ryż ugotowany 3 szk
mięso mielone wieprzowe 300 g
por 100 g
papryka czerwona 1/2 szt
kukurydza w puszce 1/2 puszki
ser żółty 100 g
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

dodatkowo

papryka czerwona 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienne faszerowane papryki Zewy


Papryki umyć i wydrążyć gniazda nasienne.
Do miski wrzucić ryż, kurki, pokrojonego pora oraz dynię, paprykę także pokrojoną, zmielone wcześniej mięso, starty ser i pozostałe składniki i wymieszać farsz.
Gotowym farszem napełnić papryki, umieścić je w naczyniu żaroodpornym i piec około godziny do miękkości papryk.
Podawać na gorąco na przykład z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak