Jesienne ciasto dyniowo-orzechowe ze śliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1 szklanka
  • wiórki kokosowe

    0.5 szklanki
  • orzechy posiekane

    0.5 szklanki
  • cukier brązowy

    0.5 szklanki
  • mleko sojowe

    0.75 szklanki
  • mąka gryczana

    1 szklanka
  • olej

    0.5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cynamon

  • śliwki

    15 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię ścieramy na tarce - grube oczka.

Śliwki myjemy i przekrawamy na pół.

Wszystkie składniki (oprócz śliwek) po prostu mieszamy ze sobą. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy ok 45 minut w temperaturze 180 stopni.
lee-aa
Propozycja dla alergików. Zamiast mleka sojowego może być ryżowe, kokosowe, krowie, migdałowe. Nie zawiera jajek ani glutenu. Można wykorzystać dowolne owoce. Dynię świetnie zastąpi marchew.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 07.04.2015 12:45
świetny przepis
Renata9 14.09.2014 18:20
pyszne ciacho; napisz maila do Doradcy, aby Ci edytował przepis i będziesz wtedy miała wszystko w porządku :-)
lee-aa 14.09.2014 16:54
Przy dodawaniu przepisu poprzestawiały się ustawienia - ciasto oczywiscie można zjeść na śniadanie, ale się go nie marynuje i wystarcza na dużą tortownicę lub prostokątną blaszkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat