Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna zupaz kaszą gryczaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 300 gram
kapusta czerwona 150 gram
pomidory pelati 300 gram
kalafior 200 gram
czosnek 5 ząbków
kasza gryczana 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
oliwa 6 łyżek
sól do smaku
bulion 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna zupaz kaszą gryczaną

Kroki postępowania

1
Mięso pokroiłam w paski wrzuciłam na patelnie obsmażyłam w soli , smażyłam na oliwie z oliwek.
Krok 1 - Jesienna zupaz kaszą gryczaną foto
2
Dodałam bulionetki dwie drobiowe i zalałam wodą tak około 1.1/2 litra. Dodałam pomidory pelati (jeśli nie masz daj 3 zwykłe pomidory ) do wywaru.
Krok 2 - Jesienna zupaz kaszą gryczaną foto
3
Kapustę czerwoną pokroiłam drobno i dodałam do mięsa
Krok 3 - Jesienna zupaz kaszą gryczaną foto
4
Przykryłam pokrywką gotowałam około 40 minut .Następnie dodałam czosnek pokrojony w plasterki .Dusiłam wszystko razem . Na samym końcu dałam kalafior i kaszę i tak koło 25 minut jeszcze na małym ogniu mieszając co jakiś czas pilnowałam zupy.Wszystko to działo się na patelni .
Krok 4 - Jesienna zupaz kaszą gryczaną foto
5
Podajemy na gorąco najlepszy smak polecam .
Krok 5 - Jesienna zupaz kaszą gryczaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata/MANTIS-KITCHEN 23.06.2013 08:36
Fajna kompozycja też dodaje bulionetki do zup
SmacznaPyza 14.11.2012 17:39
i jak zwykle na bulionetce - a tyle warzyw i mięsa w środku....
Ola1984 14.11.2012 12:29
Syto i bardzo jesiennie :)
SmakolykiJoanny 14.11.2012 08:39
Tak i jednogarnkowa raczej patelni-owa :)
Iwka 14.11.2012 08:29
pyszna
KasiaK90 14.11.2012 08:02
jaka syta zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak