Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna zupa gulaszowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 500 gram
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ziemniaki 5 sztuka
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 3 sztuka
sól 1/2 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 2 łyżka
majeranek 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej 1 łyżka
papryczka chili 1/4 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna zupa gulaszowa

Pokrojone w kostkę mięso wrzucić na mocno rozgrzany olej, doprawić solą, pieprzem, chili i smażyć, aż do odparowania soków i mocnego zarumienienia. Przełożyć do garnka. Na patelnię wlać wodę i doprowadzić do wrzenia "ściągając" smaki z dna za pomocą łyżki. Wodę przelać do mięsa i dodać posiekany czosnek. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w słupki marchew. Dodać do gotującego się mięsa po około 1 godzinie. Dorzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować około 15 minut. Dorzucić pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat pomidorowy. Wszystko pogotować około 15 minut i doprawić słodką papryką, majerankiem pieprzem, solą lub jarzynką. Podawać gorącą solo lub z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 01.06.2013 21:23
musiała być pyszna!
IKrakowianka 29.05.2013 19:22
super rozgrzewająca :)
goofy9 20.05.2013 22:39
wygląda przepysznie
Bernadeta1 31.01.2013 14:45
treściwa i bardzo smaczna
Henryka2 12.10.2012 10:40
Tego szukałam!
treonina 11.10.2012 19:04
już dawno nie robiłam :-) pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak