Jesienna zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    500 gram
  • marchew

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • ziemniaki

    5 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • papryka czerwona

    3 sztuka
  • sól

    1/2 łyżka
  • papryka słodka

    1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżka
  • majeranek

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • olej

    1 łyżka
  • papryczka chili

    1/4 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone w kostkę mięso wrzucić na mocno rozgrzany olej, doprawić solą, pieprzem, chili i smażyć, aż do odparowania soków i mocnego zarumienienia. Przełożyć do garnka. Na patelnię wlać wodę i doprowadzić do wrzenia "ściągając" smaki z dna za pomocą łyżki. Wodę przelać do mięsa i dodać posiekany czosnek. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w słupki marchew. Dodać do gotującego się mięsa po około 1 godzinie. Dorzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować około 15 minut. Dorzucić pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat pomidorowy. Wszystko pogotować około 15 minut i doprawić słodką papryką, majerankiem pieprzem, solą lub jarzynką. Podawać gorącą solo lub z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 01.06.2013 21:23
musiała być pyszna!
IKrakowianka 29.05.2013 19:22
super rozgrzewająca :)
goofy9 20.05.2013 22:39
wygląda przepysznie
Bernadeta1 31.01.2013 14:45
treściwa i bardzo smaczna
Henryka2 12.10.2012 10:40
Tego szukałam!
treonina 11.10.2012 19:04
już dawno nie robiłam :-) pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat