Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna surówka z kapusty czerwonej

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
marchewka 2 sztuki
jabłko winne 1 sztuka
por (biała część) 1/2 sztuki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
sok z cytryny 2 łyżki
cukier 1 łyżka
majonez tradycyjny 2 łyżki
śmietana 18 proc 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna surówka z kapusty czerwonej

1.
Warzywa myjemy z kapusty obieramy wierzchnie liście. Kapustę,obrane jabłko oraz marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej o średnich oczkach mieszamy z pokrojonym w krążki porem oraz kukurydzą z puszki.Doprawiamy do smaku solą i cukrem oraz pieprzem,skrapiamy sokiem z cytryny,dodajemy majonez oraz śmietanę, mieszamy wszytko dokładnie.Przed podaniem posypujemy natką pietruszki, schładzamy w lodówce.Doskonale komponuje się z ziemniakami i pieczonymi mięsami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 13.10.2014 22:59
musy być pyszna :)
Mniam 13.10.2014 11:46
Jaki cudne jesienne kolory. Muszę sobie zaserwować taką surówkę.
Wacław 13.10.2014 09:23
bardzo dobra do obiadku
gosia56 12.10.2014 20:26
na pewno pyszna;)
aneta2208 12.10.2014 17:48
pysznie wygląda
Aleksandra/Olcia 12.10.2014 17:05
Uwielbiam taki surowki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak