Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna sałatka warstwowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś pieczonego kurczaka 1 sztuka
kukurydza 1 puszka
biała fasolka 1 puszka
orzechy włoskie 1 garść
jogurt naturalny 3 łyżki
majonez 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ryż brązowy 1 (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna sałatka warstwowa

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, odsączyć z wody i ostudzić.

Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę.

Kukurydzę i fasolę odsączyć na osobnych sitkach, orzechy podzielić na mniejsze kawałki.

Majonez, jogurt i przyprawy wymieszać na jednolity sos.

Do miski włozyć ryż, położyć równomiernie fasolkę i polać całość sosem, rozłozyć kukurydzę i kawałki kurczaka, całość posypać kawałkami orzechów.

Sałatkę przechowywać w lodówce do czasu podania - przed samym podaniem delikatnie ją wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 08.03.2016 07:27
fajna sałatka
Agnieszka107 17.11.2012 10:58
Apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak