Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 2-3 szt.
kapusta pekińska 200 g
majonez 3 łyżki
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1 op.
sól, pieprz, cukier do smaku
groszek po 1 puszce
kukurydza po 1 puszce
ogórek zielony 1 szt.
jajko ugotowane na twardo 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna sałatka

Por pokroic w krążki i spażyc gorącą wodą. Kapustę pokroic drobno. Ogórka oraz jajka pokroic w pólkrążki. Groszek i kukurydzę odsączyc z zalewy. Wszystkie sładniki połączyc razem. Majonez połączyc z sosem sałatkowym koperkowo - ziołowym na sucho. Dołączyc do sałatki. Doprawic solą, cukrem i pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie wymieszac. W sezonie można dodac jeszcze 1/2 pęczka rzodkiewek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak