Jesienna marmolada

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 kg
  • cukier

    1 kg
  • cynamon Prymat

    1 łyżka
  • Goździki całe Prymat

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka najlepiej mieszane kwaśne i słodkie obieramy kroimy w ćwiartki, zasypujemy cukrem i na bardzo małym ogniu smazymy, aż się rozpuszczą następnie dodajemy cynamon i goździki. Cały czas mieszamy aby marmolada się nie przypaliła. Jeszcze gorące wkładamy do słoików, zakrecamy i odwracamy do góry dnem, nie trzeba już pasteryzować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 17.10.2013 20:15
pyszna marmolada
Jodaj 13.02.2013 11:40
prze pyszna :)
pajbek 23.01.2013 21:49
To się zawsze przyda :-)
ONY_za_kare 17.01.2013 10:39
a później na ciacho.... mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat