Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna marmolada

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 kg
cukier 1 kg
cynamon Prymat 1 łyżka
Goździki całe Prymat 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna marmolada

Jabłka najlepiej mieszane kwaśne i słodkie obieramy kroimy w ćwiartki, zasypujemy cukrem i na bardzo małym ogniu smazymy, aż się rozpuszczą następnie dodajemy cynamon i goździki. Cały czas mieszamy aby marmolada się nie przypaliła. Jeszcze gorące wkładamy do słoików, zakrecamy i odwracamy do góry dnem, nie trzeba już pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.10.2013 20:15
pyszna marmolada
Jodaj 13.02.2013 11:40
prze pyszna :)
pajbek 23.01.2013 21:49
To się zawsze przyda :-)
ONY_za_kare 17.01.2013 10:39
a później na ciacho.... mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak