Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna jajecznica :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

½ czerwonej papryki ( wypestkowanej i pokrojonej w paseczki )
½ papryki zielonej ( wypestkowanej i pokrojonej w paseczki )
4 pomidory Lima pokrojone w pół plasterki
8 pieczarek pokrojonych w plasterki
4 plasterki szynki pokrojonej w kosteczkę
4 plasterki wędzonki pokrojonej w paseczki
Sól,pieprz mielony,3 łyżki masła,8 jajek
szczypiorek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna jajecznica :

Na rozgrzanym maśle podsmażyć pieczarki, a potem dorzucić cebulkę i zezłocić ją. Wrzucić szynkę i wędzonkę – smażyć przez chwilę .Potem dodać papryki, pomidory i połowę szczypiorku. Dusić 5 minut. Z 4 jajek oddzielić żółtka . 4 całe jajka i białka z następnych 4 wlać na patelnię , wymieszać, smażyć. Posolić i popieprzyć .Usmażyć tak by całe białko było ścięte. Wbić odłożone żółtka , zamieszać i chwilę smażyć. Podawać posypane pozostałym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 15.03.2012 08:43
chyba dla wszystkich domowników:) super
Neetka90 23.02.2012 20:20
super!
Neetka90 23.02.2012 20:20
super!
Goya 04.02.2011 15:26
ładnie
Izabela/bella81 23.10.2010 02:01
kolorowa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak