Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna gulaszowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1 kg
ziemniaki 1 kg
woda 8 szkl
pomidory 50 dag
seler korzeniowy 1 mała szt
marchew 2-3 szt
papryka zielona 1 strąk
cebula 2-3 szt
ząbek czosnku 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 2-3 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
olej 2-3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
natka pietruszki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna gulaszowa

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w plasterki. Umyte mięso pokroić w większą kostkę. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać, a następnie zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać mięso, dusić pod przykryciem około 20 minut, po czym dodać liść laurowy, warzywa, kminek i tyle wody, aby przykryła zawartość garnka. Całość dusić 35-40 minut, od czasu do czasu mieszając. Dołożyć ziemniaki, dolać tyle wody, aby wszystkie składniki były przykryte i gotować aż ziemniaki i mięso będą miękkie. Zupę zdjąć z ognia, doprawić papryką, solą i pieprzem. Podawać na ciepło, posypaną natka pietruszki, z grzankami lub pieczywem pszennym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak