Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JENIENNA JAJECZNICA Z DYNIĄ I SZPINAKIEM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
dynia 1 garść
szpinak świeży 5 liści
masło 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
bazylia 1 szczypta
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: JENIENNA JAJECZNICA Z DYNIĄ I SZPINAKIEM

Dynię obieramy, kroimy w małą kosteczkę. Szpinak myjemy, odkrajamy twarde ogonki, szatkujemy. Na patelni na masełku podsmażamy dynię i szpinak, dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku, sól, bazylię i pieprz, dusimy pod przykryciem 2-3 minuty aż dynia będzie miękka (można podlać 3-5 łyżkami wody). Pod sam koniec wbijamy jajka, mieszamy aż się zetnie.
Gotową jajecznicę przekładamy do miseczek, posypujemy kiełkami z brokuła.

Kot gratis ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak