Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jej Wysokość Polędwiczka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jej Wysokość Polędwiczka

1 polędwiczka wieprzowa (380g)
cukinia słupki boczne-bez miąższu (12 szt)
6 gałązek szczypior
olej do smażenia
sól,pieprz,przyprawa do wieprzowiny (wg.uznania)


Umytą cukinię kroimy w słupki o dł.6-7cm (środek odrzucamy-miąższ) Na rozgrzanej patelni podsmażamy słupki na tyle żeby były lekko chrupkie. Odstawiamy do odsączenia na ręczniku papierowym. Umytą i obraną z błonek polędwiczkę kroimy na trzy części o tej samej długości co słupki cukini. (podczas smażenia ona i tak się nam lekko zbiegnie) Przyprawiamy z każdej strony solą,pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Następnie je podsmażamy na niewielkiej ilości oleju z każdej strony,również góra-dół,na malutkim ogniu często przekręcając żeby nam ładnie doszły w środku. Wykładamy na ręcznik papierowy tak żeby nam ładnie stały.Do boków przykładamy po 4 słupki cukini,związujemy szczypiorkiem i możemy podawać. . . .

Ja podałam z młodymi ziemniakami,sosem pieczeniowym i korniszonem :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 18:37
Rarytas dla mięsożerców.
evita0007 26.05.2012 10:48
Dziekuję :)
Justyna Jussstiii 19.05.2012 09:15
pycha
SmacznaPyza 11.05.2012 19:17
bardzo ładnie podane
parysek10 11.05.2012 15:45
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak