Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jednogarnkowy indyk

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki indycze 3 sztuki
ziemniaki 1 kg
pomidory suszone w zalewie 10-12 połówek
tymianek
sól
pieprz
cebula 1 sztuka

Porada

Naszykuj sobie naczynie żaroodporne z przykrywką. Zamiast golonek z indyka możesz użyć innego mięso. Kurczak będzie się piekł znacznie krócej. Wieprzowina może potrzebować z 15-20 minut więcej.

Przepis i sposób przygotowania na: jednogarnkowy indyk

Mięso dokładnie umyj, osusz i natrzyj przyprawami. Odstaw na chwilę.
Ziemniaki obierz i pokrój w ćwiartki. Cebulę w piórka.
W wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym ułóż warstwę ziemniaków, posyp przyprawami, pomidory, mięso, cebulę, pomidory i ziemniaki. Posyp znowu przyprawami, skrop olejem. Przykryj.
Piecz w temperaturze 180 stopni około 90 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak