Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jednogarnkowe leczo z cukinią

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 szt
papryka 3 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
kiełbasa 400 g
natka pietruszki do samku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do samku
Papryka słodka mielona Prymat do samku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do samku
czosnek ząbki 2 szt
przecier pomidorowy 90 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jednogarnkowe leczo z cukinią

Kroki postępowania

1

Cebule obrać, pokroić w i delikatnie zeszklić na oleju. Dodać pokrojoną kiełbasę i podsmażyć.

Krok 1 - Jednogarnkowe leczo z cukinią foto
2

Paprykę umyć, pokroić w paski. Dodać do cebuli i kiełbasy. Dusić około 10 minut.

Krok 2 - Jednogarnkowe leczo z cukinią foto
3

Cukinię obrać ze skórki, wydrążyć pestki, pokroić w paski, dodać do garnka. Poddusić całość. Dodać przyprawy, pomidory z puszki i zmiażdżony w prasce czosnek. Na końcu natkę z pietruszki.

Krok 3 - Jednogarnkowe leczo z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 08.07.2014 08:16
pyszne leczo :)
Lidzia 11.06.2014 18:07
Smaczniutkie.
Zdzisław 11.06.2014 12:40
dla mnie pysznie potrawa podana
IlonaAlbertos 11.06.2014 09:19
Uwielbiam takie leczo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak