Jednogarnkowe danie z mięsem i warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

podstwowe

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • pomidory krojone z puszki

    2 puszki
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

do podania

  • ryż

    400 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryz gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.

Na rozgrzanej patelni szklimy posiekany w półplasterki por. Dodajemy mięso doprawiając solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ostrą papryką. Kiedy mięso się zetnie dodajemy pokrojone na drobną kartkę warzywa: marchew, pietruszkę seler i czerwoną paprykę. Całość podlewamy pomidorkami pelatti i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Doprawiamy do smaku.

Serwujemy z ryżem, posypane świeżymi ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
NiePieprz.pl 03.10.2016 07:11
Teraz takie rozgrzewające dania, będą na wagę złota :)
Renata9 02.10.2016 16:31
Smaczny obiadek
AZgotuj 02.10.2016 14:36
Pyszna propozycja :)
jagoda5913 02.10.2016 12:48
super danie
Futka 02.10.2016 10:44
Pyszne i pożywne danie :D
Krzysztof15 02.10.2016 10:32
bardzo smaczne
Agnieszka-87-25 02.10.2016 10:10
lubię takie :)
Ewelina1991 02.10.2016 09:56
pyszności na talerzu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat