Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
podstwowe
-
mięso mielone
0,5 kg -
pomidory krojone z puszki
2 puszki -
marchew
2 szt -
pietruszka
1 szt -
por
1 szt -
seler
1/2 szt -
papryka czerwona
1 szt -
sól
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Papryka ostra mielona Prymat
do podania
-
ryż
400 g
Sposób przygotowania
Na rozgrzanej patelni szklimy posiekany w półplasterki por. Dodajemy mięso doprawiając solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ostrą papryką. Kiedy mięso się zetnie dodajemy pokrojone na drobną kartkę warzywa: marchew, pietruszkę seler i czerwoną paprykę. Całość podlewamy pomidorkami pelatti i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Doprawiamy do smaku.
Serwujemy z ryżem, posypane świeżymi ziołami.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się