Jęczmienna kasza z podgrzybkami

Jęczmienna kasza z podgrzybkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    1 szklanka
  • smalec

    1 łyżka
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • woda

    2 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • papryczka chili

    1/2 sztuk
  • majeranek

    1/2 łyżeczki
  • olej

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 do smaku
  • podgrzybki

    1/2 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jęczmienna kasza z podgrzybkami

Kroki postępowania

Krok 1 - Jęczmienna kasza z podgrzybkami foto
Kaszę przelewam zimną wodą. Wsypuje do garnka i zalewam 2 szklankami wody. Zagotowuję i dodaję smalec. Gotuję tak długo aż wchłonie wodę. Wstawiam do ciepłego miejsca np. pod kocyk.
Krok 2 - Jęczmienna kasza z podgrzybkami foto
Cebulkę obieram, kroje w kostkę i przesmażam na patelni na oleju. Dodaję grzyby i dalej przesmażam. Doprawiam sola, pieprzem, majerankiem. Na końcu wlewam mleko. Kaszę podaję z sosem i grzybami.
Krok 3 - Jęczmienna kasza z podgrzybkami foto
Talerz dekoruję papryczką chili.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

IwonaKa 28.04.2013 16:59
pięknie podane,smaczne danie
Iwona32 23.03.2013 14:54
ładnie wygląda:)
Alex_M 17.03.2013 10:35
pyszne danie :)
Poison1988 15.03.2013 06:24
ciężko nie otworzyć tak pięknie podanych dań i tak kolorowych :) jak zwykle super!
owca441 14.03.2013 20:48
ktoś musi być zakochany
Pusia 14.03.2013 18:44
Bardzo lubię takie połączenie
Janina 14.03.2013 16:57
Znowu pyszne grzybki
Sylwia26 14.03.2013 16:57
pięknie podane
Bernadeta 14.03.2013 16:56
pyszne i zdrowe danie
Gracer 14.03.2013 16:12
pięknie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat