Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jasny sos

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 0,5 szt
smalec 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie 2 ziarenka
mąka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jasny sos

Cebulę obieramy i drobno kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy smalec i szklimy pokrojoną cebulkę. Wlewamy 1 szkl. wody i doprowadzamy do wrzenia. . Dodajemy liść laurowy i ziele. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut. Na koniec robimy zawiesinę z mąki i zagęszczamy sos. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak