Jaskółcze gniazdo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    60 dag
  • jaja

    9 szt
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • natka pietruszki

  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

8 jajek ugotować na twardo. Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na oleju. Bułkę namoczyć dokładnie w wodzie. Do mięso mielonego dodać jajko, dołożyć namoczoną bułkę i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić pieprzem i solą. Wszystko wymieszać dokładnie. Jajka obtaczać mięsną masą i formować kule. Obtoczyć je w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat