Jaskółcze gniazda

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa kucharek

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    2 łyzki
  • jajko

    6 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • tłuszcz do smażenia

  • kajzerka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do zmielonego mięsa dodać 1 jajko, namoczoną bułkę i przyprawy, dobrze wyrobić. 5 jajek ugotować na twardo. Podzielić mieloną masę na 5 części, uformować placuszki. W każdy placuszek zawinąć ugotowane na twardo jajko, uformować lekko wydłużoną kulę. Otoczyć w tartej bułce. Usmażyć w sporej ilości tłuszczu. Posypać zieleniną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 25.12.2013 23:20
Ciekawy pomysł.
Iwusia 30.11.2012 23:03
bardzo ciekawe
olkaaa 28.06.2012 08:45
jak dla mnie rewelacja
Katarzyna59 22.05.2012 21:00
fajne
ewaa 14.09.2011 21:37
smaczne
Iwona51 07.05.2011 20:17
smaczne
Tahitha 13.12.2010 05:40
Szkoda, że nie ma do tego fotki. Ale przepis ciekawy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat