Przepis i sposób przygotowania na: JASKÓŁCZE GNIAZDA
Mięso połączyć ze wszystkimi składnikami, doprawić do smaku, zagęścić bułką tartą, formować placuszki, nakładać po 1 jajku i uformować kotlet.
Panierować w bułce tartej i usmażyć a potem poddusić w garnku ułożone na wkładce.Panierkę można pominąć, ja tym razem nie panierowałam.
Na dno garnka wlać trochę wody, dodać 3 listki laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, wówczas podczas duszenia kotlety przejmą aromat z wody.
Gdy wolimy chrupiący wierzch a kotlety panierujemy w bułce,wówczas zamiast dusić je na parze po usmażeniu należy jeszcze dopiec w piekarniku.
Zamiast jajek można użyć inne dodatki np: przesmażone pieczarki z cebulką lub ser Feta czy Mozarella albo ser żółty:)