Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone
1 kg -
pieczarki
1/2 kg -
cebula
2 szt -
czosnek marynowany Smak
4 ząbki -
sól
do smaku -
Bułka tarta klasyczna Prymat
do obtoczenia -
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Do mięsa mielonego dodać 1 cebulę pokrojoną w drobną kostkę i czosnek marynowany Smak drobno pokrojony, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z mięsa mielonego formować kotleciki, rozpłaszczyć , na środek dać po troszeczkę pieczarek i zrobić okrągłe pulpety czyli jaskółcze gniazda.




Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się