Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Jasiek" z farszem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ogórki konserwowe 6 szt
filet z kurczaka 1 szt
papryka konserwowa 6 kawłaków
ser żółty 20 dag
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku
sos czosnkowy do smaku
masło 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: "Jasiek" z farszem

Kroki postępowania

1
Filet pokroić w kostkę, podobnie ogórki i paprykę. Serek zetrzeć na tarce. Mięso podsmażyć na oliwie dodać paprykę i ogórka, smażyć 2-3 minuty doprawić do smaku.

Krok 1 - "Jasiek" z farszem foto
2
Połowę serka wymieszać z gorącym farszem.
Krok 2 - "Jasiek" z farszem foto
3
Ciasto francuskie przekroić na pół. Na jedną połowę wysypać równomiernie połowę serka.

Krok 3 - "Jasiek" z farszem foto
4
Farsz wyłożyć na ciasto z serkiem.
Krok 4 - "Jasiek" z farszem foto
5
Założyć drugą połową ciasta i zlepić razem wszystkie boki.

Krok 5 - "Jasiek" z farszem foto
6
Można nakłuć ciasto widelcem i oprószyć serkiem.
Krok 6 - "Jasiek" z farszem foto
7
Piec w temp. 200 stopni przez 20 minut. Podawać polane sosem.
Krok 7 - "Jasiek" z farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.10.2015 00:57
Super jadło.
Futka 06.10.2015 12:26
Świetna i bardzo smakowita propozycja :)
Aleksandra/Olcia 06.10.2015 10:01
fajna nazwa :) i apetyczna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak