Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

jarzyny po prowansalsku

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak
1 szt
cukinia
1 szt
papryka czerwona
1 szt
bakłażan
1 szt
pomidor
1 szt
rozmaryn
tymianek
czosnek
2 ząbki
ser kozi
2 plasterki
sos pomidorowy
oliwa
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: jarzyny po prowansalsku

Pomidora przelewamy wrzątkiem,obieramy i kroimy w plastry,ziemniaka gotujemy obieramy i kroimy w grube słupki i układamy je w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym.Paprykę myjemy oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w paski ok 1 cm,podobnie robimy z bakłażanem i cukinią.Na rozgrzanej oliwie obsmażamy warzywa dodając świeże zioła czosnek sól i pieprz.Warzywa układamy na ziemniakach i przykrywamy plasterkami pomidora i kozim serem.Zapiekamy ok 20 min pod przykryciem i następne 5 bez. aż ser się lekko zarumieni.Do talerza wlewamy gorący sos pomidorowy i kładziemy na nim gorącą zapiekankę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 15.08.2011 11:52
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak