Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jarzyny gotowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 20 g
cebula 10 g
por 1 szt.
Selar 10 dag
pietruszka 10 dag
przecier pomidorowy 1 łyżka
margaryna ½ łyżeczki
sól
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: jarzyny gotowane

Marchew, seler i por umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę obrać, umyć, pokroić w piórka, dodać margarynę, lekko podlać wrzącą wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku. Podawać posypane drobno usiekaną zieloną pietruszką, koperkiem lub rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak