Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowo- fasolowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 1/2 kg
ziemniaki 10 szt.
marechewki 3 szt
brukselki kilka
kalafior kilka gałązek
cebula 1 szt.
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
sól do smnaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
bulion 1 kostka
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 łyzka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (prowansalska)

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowo- fasolowa

Kroki postępowania

1
Fasolę namaczamy w wodzie na noc.
Krok 1 - Jarzynowo- fasolowa foto
2
Następnego dnia (nie odlewając wody), dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew, brukselki i kalafior. Wsypujemy łyżeczkę soli i dorzucamy kostkę bulionową.Gotujemy aż warzywa będą miękkie.
Krok 2 - Jarzynowo- fasolowa foto
3
Śmietanę rozkłócamy z mąką, rozrabiamy z zupą i wlewamy do wrzątku. Mieszamy.
Krok 3 - Jarzynowo- fasolowa foto
4
Cebulę smażymy na złoty kolor.
Krok 4 - Jarzynowo- fasolowa foto
5
Na koniec przyprawiamy przyprawami wedle uznania i wsypujemy cebulkę usmażoną. Smacznego.
Krok 5 - Jarzynowo- fasolowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak