Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jarzynówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała fasola 1 kg
porcja włoszczyzny
boczek 15 dag
ziemniaki 50 dag
biała kapusta 50 dag
cebula 2 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: jarzynówka

Fasolę wymoczyć w przegotowanej wodzie przez kilka godzin. Ugotować połowę i przetrzeć przez sito. Cebulę drobno posiekać,Włoszczyznę oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cukinie i obrane ziemniaki pokroić w kostkę, kapustę poszatkować. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, połączyć ze startymi warzywami oraz zielenią, dusić do miękkości. dodać cukinię, ziemniaki i kapustę, dusić kolejny kwadrans. Wlać bulion i dodać resztę fasoli, zupę gotować na małym ogniu przez godzinę. Przyprawić solą, pieprzem i maggi. Do talerzy wkruszyć pieczywo i zalać gorącą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 21.11.2010 19:01
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak