Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowe puree

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podłużne ziemniaki 4 szt
marchew 25 dag
sól
pieprz
masło 1 łyżka
śmietana 4 łyżki
cukier
zielony groszek

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowe puree

Ziemniaki gotować 15 min, odcedzić, wyjąc środki. Do misek włożyć osobno ugotowany groszek i marchewki, dodać posiekane środki ziemniaków, masło i śmietanę, zmiksować. W rękaw cukierniczy włożyć zielone puree, napełnić połowę ziemniaków. pozostałe napełnić puree z marchwi, piec 20 min w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcin36 30.08.2011 21:48
ciekawe
szyba 13.08.2011 17:22
smakowite
pioge7 13.08.2011 16:51
dobre :D
piekarz29 13.08.2011 16:39
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak