Jarzynowa zupka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    30 dg
  • marchew

    3 szt
  • kalafior

    1 szt
  • fasola szparagowa

    20 dg
  • ząbek czosnku

  • pieprz

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • przyprawa do zup

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć i włożyć do garnka z wodą. Mały kalafior umyć i podzielić na różyczki, wrzucić do garnka. Marchew pokroić w kostkę, umyć i do garnka. Fasolkę również umyć i wrzucić do garnka. Czosnek pokroić na drobno i wrzucić do garnka. Gotować ok. 30 min. Dodać pół łyżeczki soli. Gotować jeszcze przez pół godziny. Doprawić pieprzem, warzywkiem i maggi. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fijolek91 01.10.2012 16:35
super:)
Mati3 01.10.2012 16:17
pyszna, moja ulubiona:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat