Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa zupa rybna

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 duży płat
marchew 1/2 szt
por 1/2 szt
seler kawałek
pietruszka kawałek
cebula 1 szt
nać selera i pietruszki
Kucharek przyprawa do potraw 1 płaska łyżka
sól
pieprz
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa zupa rybna

Kroki postępowania

1
Warzywa obieramy i płuczemy. Marchewkę, seler i pietruszkę kroimy w słupki. Pora w plasterki. Natkę drobno siekamy.
Krok 1 - Jarzynowa zupa rybna foto
2
Wszystkie przygotowane jarzyny wrzucamy do garnka (cebulę w całości), dodajemy pokrojoną w kostkę rybę. Zalewamy całość wodą, wsypujemy kucharek i gotujemy na małym ogniu do miękkości. Doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Jarzynowa zupa rybna foto
3
Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Wykładamy na talerz (można polać tłuszczem). Na drugi talerz wlewamy zupę.
Krok 3 - Jarzynowa zupa rybna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 22.02.2014 12:20
super zupa
alaaa 12.02.2014 19:20
jak z dorszem to już ją lubię
JaPaqc 12.07.2013 20:29
dobra wkładka to podstawa zupy
kate.500 24.09.2012 08:13
pycha
RenataZ-et 18.09.2012 20:25
Muszę wypróbować
Dorian 14.09.2012 22:49
super
caralajna 04.09.2012 09:38
ciekawa, ciekawa.. :)
olkaaa 03.09.2012 09:15
jeszcze takiej nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak