Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jarzynowa z parówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 4 szt
pietruszka 2 szt
DUŻY POR 1 szt
ziemniaki 5 szt
masło 3 łyżki
śmietana 1/2 szkl
parówki 2 szt
curry 1 łyżeczka
sól
pieprz
bulion 4 szkl
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: jarzynowa z parówkami

Warzywa pokroić na małe kawałki. Masło roztopić, wrzucić warzywa i przesmażyć. Wlać rosół, gotować 20 minut. Parówki pokroić na grube plasterki. 2/3 warzyw wyjąć z wywaru, odłożyć. Pozostałe wraz z wywarem zmiksować. Wlać śmietanę, oprószyć solą, pieprzem i curry, wymieszać. Parówki i odłożone warzywa dodać do zmiksowanych, wymieszać, zagotować. Zupę posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.04.2011 21:13
Takiej jeszcze nie robiłam, ale wydaje się być bardzo smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak