Jarzynowa z parowaru

Jarzynowa z parowaru

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    4-5 sztuk
  • pietruszka

    4 sztuki
  • seler korzeniowy

    1 sztuka
  • ziemniaki

    2-3 sztuki
  • jajka

    5 sztuk
  • kukurydza w puszce

    1 sztuka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • ogórki kiszone

    5 sztuk
  • cebula biała

    1 sztuka
  • musztarda delikatesowa

    1 łyżka
  • majonez tradycyjny

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • natka pietruszki

    pęczek
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • jabłko kwaśne

    2 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jarzynowa z parowaru foto
Warzywa -ziemniaki,marchew pietruszkę i seler skrobiemy i myjemy pod bieżacą wodą ukąłdamy w miskach parowaru dość lużno i nastawiamy parowar na 45 minut i gotujemy.Studzimy gdy będą zimne kroimy w kostkę.
Krok 2 - Jarzynowa z parowaru foto
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo,cebulę obieramy i kroimy z wystudzonymi jajkami w kosteczkę tak samo postępujemy z ogórkami kiszonymi i jabłkiem. Kukurydzę i groszek osaczyć z zalewy wymieszać wszystkie składniki w misce dodać musztrdę majonez doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać dokładnie.
Krok 3 - Jarzynowa z parowaru foto
Przed podaniem posypać posiekana natką pietruszki. Smacznego:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

06.06.2016 11:26
fajna wersja

Gracer

23.07.2015 21:35
super przepis

sasanka

04.09.2013 12:36
Bardzo fajna kompozycja :)

Ania321

04.09.2013 11:45
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat