Jarzynowa z kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kolba świeżej kukurydzy

    1
  • ziemniaki

    2-3
  • marchewka

  • cm kawałek pora

    5-8
  • łyżki posiekanego koperku

    2-3
  • sól, pieprz mielony

    do smaku:
  • łyżeczka masła

    1
  • jogurt grecki

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa umyłam i oczyściłam. Obrane ziemniaki pokroiłam w małą kostkę, marchewkę w ćwierć plasterki, pora w cienkie półkrążki. Z kolby kukurydzy ścięłam ziarna do miseczki. W garnku rozpuściłam masło, podsmażyłam lekko pora i marchew, dodałam ziemniaki i kukurydzę. Zalałam bulionem i gotowałam na małym ogniu aż ziemniaki były miękkie - ok. 10 min.. Doprawiłam solą i pieprzem, zdjęłam z ognia, dosypałam połowę koperku i wlałam roztrzepany jogurt - już nie gotowałam.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Misia90 28.09.2011 08:50
ekstra
Marysia 28.09.2011 08:42
super
Karolina69 28.09.2011 08:38
fajne
Norgiusz 31.03.2011 07:21
smaczna
MAŁY 16.03.2011 10:19
pysznie wyglada
Ewelina43 01.12.2010 15:02
super
SmacznaPyza 08.11.2010 09:22
robiłam ze świeżej kukurydzy, ale można użyć mrożonej - gotuje się kilka minut albo na koniec gotowania dodać konserwową
Grażyna13 07.11.2010 21:35
Fajna, zrobię :)
iwa643 07.11.2010 07:40
dzis taka ugotuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat